Vinter =dvale?

Den som kjenner meg veit at eg er ei skikkelig fjellgeit i den lyse årstid. Då fins det ikkje dørstokk i huset mitt og motivasjonen til å kome seg ut er på topp, men det skjer eit eller anna med den kroppen her når mørkret og kulda kjem krypande. Då blir eg omtrent som bjørnen som vil krype inn i hiet og kose seg der, les : krype oppi sofakroken etter jobb og berre bli der og kose seg med strikketøyet. I år har eg i tillegg lært noko nytt, mange med stoffskifteproblem har som regel behov for å justere medisindosa når kulda eller varmen kjem.
Sidan mai har kroppen min hatt ein skikkelig opptur, men i takt med at temperaturen går nedover jobbar kroppen på spreng for å omdanne energi. Den som har hatt indre frost veit kva eg snakkar om, det er ein frost som ligg inni kroppen og dirrar og er utrulig utmattande. Målet for vinteren er å finne ut kva eg kan med dette. Først eit kurs om temaet neste veke og så startar vegen vidare. Spennande:)

En skulle kanskje hatt det slik som katten som berre tar ting som det kjem, ut å jakte når en har lyst, eller krølle seg saman til en ball og sove når behovet melder seg.
Sidan eg ikkje er ein katt, så går nok ikkje det. For meg er det viktig å kunne stå opp og gå på jobb og gjere det optimale for meg ut av dagen og der er trim ein viktig faktor
Så no er prosjekt vintertrim på tapetet. Søndag var det fjelltur og intensjonen for veka var minst ei trimøkt. Har nemlig blitt utfordra av Fjellgeitbundingen til bla å bruke tredemølle om vi ikkje kjem oss ut.

Planen for i går var klar. Stod tidlig opp og tenkte meg ut ein gåtur i det sola stod opp. Kleda var lagt fram på badet i tilfelle eg skulle "gløyme" planen min, intensjonen var god, men minusgradene var ikkje på mi side. Hodet var klar denne gong, men ikkje kroppen. Det vart istadenfor kaffi og bok før jobb, men treningskleda vart pakka med og planen var treningsstudio etter jobb. Den planen var skikkelig god til eit par timar før jobbslutt, då kom frosten og varmen kom ikkje tilbake før etter at eg kom heim og hadde fyrt i peisen eit par timar. Det var i går, men planane er ikkje skrinlagt, berre skyvd litt fram i tid. Ein annan ting eg tenker å teste ut er korleis kroppen reagerer på trim når den oppfører seg slik, vil den ha godt av det, eller ikkje?

22 kommentarer

Siv Svanem

04.11.2016 kl.09:00

Du finner nok motivasjonen etter hvert.

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:22

Siv Svanem: Satser p deg:)

fruensvilje

04.11.2016 kl.09:26

nr kulden kommer krypande er det nok mange av oss som bremser litt p drstokken ,men trasig nr en gr med en indre frost da,s nsker deg lykke til,hper du finner en mte jobbe med kroppen p i vinter,s fr du pakke deg godt inn i rein ull

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:22

fruensvilje: Jeg er jo oppegende, s jeg skal ikke klage, men jeg hper finne ut av den fristen og energitappingen. God helg!

Sonja

04.11.2016 kl.09:44

Jeg skulle veldig gjerne gjort som kattene hjemme.

Krlla meg sammen og sovet foran ovnen nesten hele dagen.

Men jeg vet ikke helt om min arbeidsgiver er s enig i det. ;O)

Ha en super dag!

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:20

Sonja: komme seg p jobb gr veldig greit, verre etter jobb nr det er mrkt og kaldt, men skal nok finne p noe som motiverer trimmingen likevel. God helg!

Margrethe

04.11.2016 kl.11:45

Hmmm.... jeg er forelpig full av sprett! Verst med mye sn for meg..... hper du finner motivasjon, for det er jo deilig ute! <3

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:18

Margrethe: D bra. Du er en motivator for oss andre
Hei!

Indre frost er ikkje noko greit................ den har eg ikkje kjenskap til.................... eg prver motivere meg uansett vondter. For en treningskt gir god varme i kropp og ledd :-)

Du fr prve ut treningssenter der du bor og kanskje kommer du til like det :-D

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:18

Etdiktomdagen: Har avtale med jobben p treningsstudio, s jeg m bare komme i siget. Plutselig er jeg der skal du se

annebe

04.11.2016 kl.14:43

Er nok viktig komme seg litt ut uansett, men det meste er litt lettere nr det er lyst og varmt :)) Fine bilder :)) Riktig god helg <3

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:16

annebe: Det er det absolutt, men skal nok finne p noe

Greta

04.11.2016 kl.15:02

S kjekt at ho ahr utfordra deg da. Tenker dere finner ut av det. Eg er s heldig kunne g til fyioog treneto ganger i uken og s fr eg behandling innimellom. M trene i min diagnose ogs for holde meg oppegande. Og det er ikkje enkelt komme seg ut nr vret er ikkje bra. Veldig glad eg fr g der trene nr eg fler for det. Bare eg ahr snn ca dager eg gr.

Hper du finner ut av det med medisinen og fr eit godt liv p vinteren ogs Lykke til

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:16

Greta: kan tenke meg at det er greit ha fast avtale p trening, da m en bare g. Skal nok finne p noe. God helg!

margarites

04.11.2016 kl.16:10

Det er ikke bestandig kroppen og hodet er enige angende det der med tur og trim... Jeg kjenner ogs at mrke og kulde ikke er det mest motiverende, og s er jeg blitt pysete med rene. Jeg merker at jeg er redd for g i mrket nr det kan vre glatt... Jeg har brodder, men de bruker jeg nr det har kommet sn/is, men tynt islag p bar asfalt liker jeg ikke. Og selv om jeg bruker ullvotter s blir fingrene stive og lett hovne nr jeg gr og det er ubehagelig. Nei, jeg ser frem til lysere tider allerede, og mer varme. Det er heldigvis bare 6,5 uker til solen snur :-)

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:14

margarites: Hehe, is er ikke for gamle damer som iss. Har piggsko. Hper de blir godt brukt i vinter. 6, 5 uker gr fort. Plutselig er det lysere tider. Deilig:)

Strikkepinnen

04.11.2016 kl.18:25

Om det blir ute eller i sofan du tar helg

nske eg deg alt godt

KLEM

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:12

Strikkepinnen:Takk for det:) har jobbehelg og da gr lrdagen. Men fin blir den nok uansett. God helg!

fjellgeitbundingen

05.11.2016 kl.10:20

Hei Venke, jeg synes du er tff som har full jobb og man m huske p at det ogs krever sitt. Nr helsa ikke er 100 % blir det gjerne vanskelig mestre alt utenom hele tiden. Hos meg m jeg nok ofte prioritere bort litt jeg ogs, og er ofte vasking, baking og vedlikehold som blir bortprioritert. Hadde disse tingene gitt meg mer, ville jeg sikkert valgt gjort det mer, s n blir det kun et minimum av det som m gjres.

venkesstrikk

05.11.2016 kl.10:41

fjellgeitbundingen: bortprioritere har jeg blitt en ekspert p. Det gr egentlig mest ut over det sosiale, det invitere venner og familie, men jeg har etterhvert forsont meg med at jeg m slutte ha drlig samvittighet for alt. Det skaper iallefall drlig energi i kroppen. Jeg har et fint liv og prver leve i nuet. Hver dag er en gave og en ny mulighet og jeg har ingen vondter bare en energi som tuller med meg. Fr jeg begynte i den jobben jeg har n levde jeg bare p akkord med meg selv. N kan jeg s mye mer om hvordan en menneskekropp fungerer. Vi er en helhet og alt i kroppen henger sammen. Nr en del i kroppen blir fjernet eller skadet gr det utover resten av kroppen. Kunne skrevet en hel bok om dette for det er s spennende. Riktig mat, mosjon og hvile er s viktig

fjellgeitbundingen

05.11.2016 kl.22:30

Hei, hrtest litt trassig ut bortprioritere venner og familie, men rsaken er vel det er for slitsomt stelle i stand til dem kommer/etterp, eller stjeler det vre sosial ekstra masse energi? Hres ut som du har en jobb som passer deg n da, og at den du hadde fr tok for mye energi. Sikkert blitt en bra bok, mange kunne hatt glede av. Det er jammen ikke bare bare lre seg leve med en kropp som ikke fungerer som vanlig, og omverdenen kan til tider vise lite forstelse.
S flott at dere har avtale via joben :-D !!!! Ja en dag s bare er du der :-D

Skriv en ny kommentar

hits