Vinter =dvale?

Den som kjenner meg veit at eg er ei skikkelig fjellgeit i den lyse årstid. Då fins det ikkje dørstokk i huset mitt og motivasjonen til å kome seg ut er på topp, men det skjer eit eller anna med den kroppen her når mørkret og kulda kjem krypande. Då blir eg omtrent som bjørnen som vil krype inn i hiet og kose seg der, les : krype oppi sofakroken etter jobb og berre bli der og kose seg med strikketøyet. I år har eg i tillegg lært noko nytt, mange med stoffskifteproblem har som regel behov for å justere medisindosa når kulda eller varmen kjem.
Sidan mai har kroppen min hatt ein skikkelig opptur, men i takt med at temperaturen går nedover jobbar kroppen på spreng for å omdanne energi. Den som har hatt indre frost veit kva eg snakkar om, det er ein frost som ligg inni kroppen og dirrar og er utrulig utmattande. Målet for vinteren er å finne ut kva eg kan med dette. Først eit kurs om temaet neste veke og så startar vegen vidare. Spennande:)

En skulle kanskje hatt det slik som katten som berre tar ting som det kjem, ut å jakte når en har lyst, eller krølle seg saman til en ball og sove når behovet melder seg.
Sidan eg ikkje er ein katt, så går nok ikkje det. For meg er det viktig å kunne stå opp og gå på jobb og gjere det optimale for meg ut av dagen og der er trim ein viktig faktor
Så no er prosjekt vintertrim på tapetet. Søndag var det fjelltur og intensjonen for veka var minst ei trimøkt. Har nemlig blitt utfordra av Fjellgeitbundingen til bla å bruke tredemølle om vi ikkje kjem oss ut.

Planen for i går var klar. Stod tidlig opp og tenkte meg ut ein gåtur i det sola stod opp. Kleda var lagt fram på badet i tilfelle eg skulle "gløyme" planen min, intensjonen var god, men minusgradene var ikkje på mi side. Hodet var klar denne gong, men ikkje kroppen. Det vart istadenfor kaffi og bok før jobb, men treningskleda vart pakka med og planen var treningsstudio etter jobb. Den planen var skikkelig god til eit par timar før jobbslutt, då kom frosten og varmen kom ikkje tilbake før etter at eg kom heim og hadde fyrt i peisen eit par timar. Det var i går, men planane er ikkje skrinlagt, berre skyvd litt fram i tid. Ein annan ting eg tenker å teste ut er korleis kroppen reagerer på trim når den oppfører seg slik, vil den ha godt av det, eller ikkje?

22 kommentarer

Siv Svanem

04.11.2016 kl.09:00

Du finner nok motivasjonen etter hvert.

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:22

Siv Svanem: Satser på deg:)

fruensvilje

04.11.2016 kl.09:26

når kulden kommer krypande er det nok mange av oss som bremser litt på dørstokken ,men trasig når en går med en indre frost da,så ønsker deg lykke til,håper du finner en måte å jobbe med kroppen på i vinter,så får du pakke deg godt inn i rein ull

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:22

fruensvilje: Jeg er jo oppegående, så jeg skal ikke klage, men jeg håper å finne ut av den fristen og energitappingen. God helg!

Sonja

04.11.2016 kl.09:44

Jeg skulle veldig gjerne gjort som kattene hjemme.

Krølla meg sammen og sovet foran ovnen nesten hele dagen.

Men jeg vet ikke helt om min arbeidsgiver er så enig i det. ;O)

Ha en super dag!

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:20

Sonja: Å komme seg på jobb går veldig greit, verre etter jobb når det er mørkt og kaldt, men skal nok finne på noe som motiverer trimmingen likevel. God helg!

Margrethe

04.11.2016 kl.11:45

Hmmm.... jeg er foreløpig full av sprett! Verst med mye snø for meg..... håper du finner motivasjon, for det er jo deilig ute! <3

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:18

Margrethe: Då bra. Du er en motivator for oss andre
Hei!

Indre frost er ikkje noko greit................ den har eg ikkje kjenskap til.................... eg prøver å motivere meg uansett vondter. For en treningsøkt gir god varme i kropp og ledd :-)

Du får prøve ut treningssenter der du bor og kanskje kommer du til å like det :-D

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:18

Etdiktomdagen: Har avtale med jobben på treningsstudio, så jeg må bare komme i siget. Plutselig er jeg der skal du se

annebe

04.11.2016 kl.14:43

Er nok viktig å komme seg litt ut uansett, men det meste er litt lettere når det er lyst og varmt :)) Fine bilder :)) Riktig god helg <3

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:16

annebe: Det er det absolutt, men skal nok finne på noe

Greta

04.11.2016 kl.15:02

Så kjekt at ho ahr utfordra deg da. Tenker dere finner ut av det. Eg er så heldig å kunne gå til fyioog treneto ganger i uken og så får eg behandling innimellom. Må trene i min diagnose også for å holde meg oppegåande. Og det er ikkje enkelt å komme seg ut når været er ikkje bra. Veldig glad eg får gå der å trene når eg føler for det. Bare eg ahr sånn ca dager eg går.

Håper du finner ut av det med medisinen og får eit godt liv på vinteren også Lykke til

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:16

Greta: kan tenke meg at det er greit å ha fast avtale på trening, da må en bare gå. Skal nok finne på noe. God helg!

margarites

04.11.2016 kl.16:10

Det er ikke bestandig kroppen og hodet er enige angående det der med tur og trim... Jeg kjenner også at mørke og kulde ikke er det mest motiverende, og så er jeg blitt pysete med årene. Jeg merker at jeg er redd for å gå i mørket når det kan være glatt... Jeg har brodder, men de bruker jeg når det har kommet snø/is, men tynt islag på bar asfalt liker jeg ikke. Og selv om jeg bruker ullvotter så blir fingrene stive og lett hovne når jeg går og det er ubehagelig. Nei, jeg ser frem til lysere tider allerede, og mer varme. Det er heldigvis bare 6,5 uker til solen snur :-)

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:14

margarites: Hehe, is er ikke for gamle damer som iss. Har piggsko. Håper de blir godt brukt i vinter. 6, 5 uker går fort. Plutselig er det lysere tider. Deilig:)

Strikkepinnen

04.11.2016 kl.18:25

Om det blir ute eller i sofan du tar helg

Ønske eg deg alt godt

KLEM

venkesstrikk

04.11.2016 kl.21:12

Strikkepinnen:Takk for det:) har jobbehelg og da går lørdagen. Men fin blir den nok uansett. God helg!

fjellgeitbundingen

05.11.2016 kl.10:20

Hei Venke, jeg synes du er tøff som har full jobb og man må huske på at det også krever sitt. Når helsa ikke er 100 % blir det gjerne vanskelig å mestre alt utenom hele tiden. Hos meg må jeg nok ofte prioritere bort litt jeg også, og er ofte vasking, baking og vedlikehold som blir bortprioritert. Hadde disse tingene gitt meg mer, ville jeg sikkert valgt å gjort det mer, så nå blir det kun et minimum av det som må gjøres.

venkesstrikk

05.11.2016 kl.10:41

fjellgeitbundingen: Å bortprioritere har jeg blitt en ekspert på. Det går egentlig mest ut over det sosiale, det å invitere venner og familie, men jeg har etterhvert forsont meg med at jeg må slutte å ha dårlig samvittighet for alt. Det skaper iallefall dårlig energi i kroppen. Jeg har et fint liv og prøver å leve i nuet. Hver dag er en gave og en ny mulighet og jeg har ingen vondter bare en energi som tuller med meg. Før jeg begynte i den jobben jeg har nå levde jeg bare på akkord med meg selv. Nå kan jeg så mye mer om hvordan en menneskekropp fungerer. Vi er en helhet og alt i kroppen henger sammen. Når en del i kroppen blir fjernet eller skadet går det utover resten av kroppen. Kunne skrevet en hel bok om dette for det er så spennende. Riktig mat, mosjon og hvile er så viktig

fjellgeitbundingen

05.11.2016 kl.22:30

Hei, hørtest litt trassig ut å bortprioritere venner og familie, men årsaken er vel det er for slitsomt å stelle i stand til dem kommer/etterpå, eller stjeler det å være sosial ekstra masse energi? Høres ut som du har en jobb som passer deg nå da, og at den du hadde før tok for mye energi. Sikkert blitt en bra bok, mange kunne hatt glede av. Det er jammen ikke bare bare å lære seg å leve med en kropp som ikke fungerer som vanlig, og omverdenen kan til tider vise lite forståelse.
Så flott at dere har avtale via joben :-D !!!! Ja en dag så bare er du der :-D

Skriv en ny kommentar

hits